Stefani Real Estates - Недвижими имоти в Русе и региона - От 90 агенции за имоти в Банско са останали четири
  


РУСЕ ГАЗ
Хотел Фамилия
Ипотечен калкулатор
Цена на имота (Без десетичен знак) Help
Срок години
Лихвен процент %
Месечна сума EUR
Валутни котировки
Брокер
Статистика
BulgarianTOP.com

От 90 агенции за имоти в Банско са останали четири PDF Печат Е-мейл

От 90 агенции за недвижими имоти в Банско са останали четири, съобщи на пресконференция в Благоевград Мария Саева, мениджър на компания за недвижими имоти за района на Банско, цитирана от БТА. Дейността си са прекратили агенции, които са обслужвали предимно английски фирми и са били насочени към английски клиенти.

Тя добави, че в региона се регистрира присъствие на клиенти от Москва, но повечето руски инвеститори търсят хотели, както и самостоятелни луксозни къщи и парцели с атрактивно местоположение в регулация, каквито в Банско няма, посочи Саева.

Измененията в пазара на недвижими имоти са довели до спад на сделките в Банско.

Същевременно за третото тримесечие на годината пазарът на имоти в Благоевград бележи ръст над 12% в броя на сделките в сравнение със същия период на 2007 г., съобщи Добромир Ганев, представител на компания за недвижими имоти.

Той отбеляза, че за същия период средно за страната тенденцията е в обратна посока – спад от 2%. Ганев направи сравнение със София и Варна, където през последните 4-5 години пазарът се е развил много бързо, но вече се забелязва спад над средния за страната. Той посочи, че в тези градове намалението е съответно 7 и 17 на сто.

Жилищният пазар почти във всички градове е относително стабилен, дори по време на такива сътресения като настоящата криза, коментира Ганев. При монолитните жилища в Благоевград има 3% ръст на сделките, а при новите – 12,35 на сто, отбеляза той.

 
< Предишна   Следваща >