Stefani Real Estates - Недвижими имоти в Русе и региона - Ако искате бързо да продадете ...
  


РУСЕ ГАЗ
Хотел Фамилия
Ипотечен калкулатор
Цена на имота (Без десетичен знак) Help
Срок години
Лихвен процент %
Месечна сума EUR
Валутни котировки
Брокер
Статистика
BulgarianTOP.com

Ако искате бързо да продадете ... PDF Печат Е-мейл

 

                АКО ИСКАТЕ  БЪРЗО  ДА ПРОДАДЕТЕ ...

Ако желаете спешно да продадете къща и да получите възможно най-бързо пари в брой, само стандартните трикове с прикриване на малките недостатъци и неуморно представяне на съществуващите предимства няма да ви помогнат да привлечете потенциалните купувачи. При всички случаи трябва да мислите и да действате като търговци.

Най-важното е да разграничите емоционалната привързаност към дома ви от финансовия интерес. Продажбата на къща е бизнес и трябва да подходите към операцията с бизнес отношение.

За да успеете бързо да превърнете къщата си в кеш, е нужно да следвате следните съвети:

Не се ослушвайте

Ако изчаквате ценовите нива да се подобрят и да увеличите шансовете си за успешна според вас продажба, това няма да помогне, не и ако очаквате да продадете имота скоро. Най-добрият вариант е да го обявите незабавно за продажба. Естествено, трябва да се съобразявате с циклите на пазара, но не се опитвайте да се надпреварвате с него.

Приведете къщата си в спретнат и приличен вид

Къщата трябва да направи добро впечатление на купувачите. Не харчете много, но се уверете, че всичко е в добро състояние. Нужно е боядисване и освежаване. Не е задължително това да ви подсигури ценово предимство пред по-неугледните къщи, но ще привлече купувачите и ще подхранва интереса им.

С наближаването на деня на обявяване за продажба започнете да разчиствате мястото. Никой купувач няма да поиска къща пълна с купища чужди вещи. Те обичат да проектират в съзнанието си пространство, изпълнено с техни вещи. Позволете им да си представят мечтания дом, като оставите достатъчно мебели, така че да изглежда годно за живеене, а останалото изпратете на склад.

Не искайте твърде висока цена

Не се противопоставяйте на пазара, определяйки прекалено висока цена или приспадайки всички подобрения, които сте направили. Поставете реалистична, търсена цена още първия ден. Не позволявайте къщата да се застоява на пазара, докато вие малко по малко понижавате цената.

Хитрите купувачи ще се пазарят, така че цената на вашето жилище трябва да е под тази на имотите в околността. Освен това трябва да съобразите и наемите на околните имоти. Цената трябва да е такава, че бъдещите разходи по ипотечни заеми и разходите, свързани с притежаването на жилище да изглеждат по-предпочитани пред месечния наем.

Наемете доказан брокер на недвижими имоти

Срещнете се с различни брокери и настоявайте да ви представят добре формулиран маркетингов план, който да е много повече от обикновена обява в интернет страница и невзрачен знак „Продава се“.

Рекламирайте

Не разчитай на брокера да свърши цялата работа. Той трябва да покрие обичайните разходи за маркетинг, но трябва да сте подготвени да платите допълнително, особено когато държите на по-скъпа и нетрадиционна реклама.

Приемете офертата

Ако се появи подходящ купувач с разумна оферта, бъдете готови да я приемете. Не се заинатявайте за няколко лева. Повечето агенции за недвижими имоти съхраняват данни, които показват процентовата разлика между търсена и предлагана цена, така че е лесно да се прецени коя оферта е уместна и коя не е.

Трябва да има и фаза на преговори, разбира се, но бъдете наясно, че купувачът има много повече влияние от вас. Колкото и прекрасна да ви изглежда вашата къща, тя струва толкова, колкото някой е готов да плати за нея. И това за нещастие ще е много по-малко, отколкото мислите.

 
< Предишна   Следваща >