Stefani Real Estates - Недвижими имоти в Русе и региона - Русе ще има молове ...
  


РУСЕ ГАЗ
Хотел Фамилия
Ипотечен калкулатор
Цена на имота (Без десетичен знак) Help
Срок години
Лихвен процент %
Месечна сума EUR
Валутни котировки
Брокер
Статистика
BulgarianTOP.com

Русе ще има молове ... PDF Печат Е-мейл

Русе ще има молове още следващата година


Още в ранната есен на 2009 г. се очаква да отвори врати търговският център МегаМол, чието строителство напредва в централната част на Русе. Проектът е съвместен между листвания на Лондонската борса фонд European Convergence Development Company (ECDC) и българската компания Мегахим. Двете компании имат равни участия в инвестиция­та, чиято обща стойност надхвърля 30 млн. EUR.

Надпревара

МегаМол се изгражда в близост до пешеходната зона на Русе и брега на Дунав. Той е с лице на две улици - бул. Придунавски и ул. Независимост, с лесен пешеходен и автомобилен достъп. С планираното си откриване догодина той ще изпревари повечето проекти от този тип в дунавския град, които ще отварят близо година по-късно. Единственият му конкурент в това отношение засега е строящият се Дунав мол в близост до едноименния мост към Румъния. Откриването на този търговски център също е планирано за 2009 г. Освен за привличане на наематели и за местните потребители моловете в Русе ще се конкурират и за потока от румънски купувачи. Инвеститорите в МегаМол отчитат като свое предимство и местоположението му в близост до основния трафик от Дунав мост към центъра на града.

Параметри

МегаМол ще има разгъната застроена площ 48?000 кв.м, от които 17 800 кв.м отдаваема търговска част, разположена на три надземни и два подземни етажа плюс 400 паркоместа. Архитектурният проект е дело на британското студио Chapman Taylor. Успехът на МегаМол е заложен в самата концепция - три надземни нива, които правят сградата удобна за посетителите и атрактивна за търговците, просторни вътрешни пространства, и супермаркет на партерно, а не на подземно ниво, което значително улеснява потребителите, много предложения за забавления на посетителите. Смятаме, че проектът ще бъде успешен предвид отличната локация, функционалността, използваните международни стандарти в проектирането и опита на инвеститорите, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International, която е консултант и ексклузивен ­агент по отдаването под наем на площите в МегаМол.

Наем

Заявеният към момента интерес за наемане на помещения в търговско-развлекателен комплекс е за 80% от наличните помещения. Очаква се на чистата търговска площ от близо 17 800 кв. м да бъдат разположени над 100 световноизвестни и водещи български марки и оператори. Политиката на отдаване е да се избира между минимум два оператора за всяка от ключовите позиции в мoла - супермаркета и по-големите търговски помещения, операторите на игралните зали и детския кът. Изборът към момента се насочва към големи доказали се световни имена.

 
< Предишна   Следваща >