Stefani Real Estates - Недвижими имоти в Русе и региона - Руснаците търсят лукс у дома ...
  


РУСЕ ГАЗ
Хотел Фамилия
Ипотечен калкулатор
Цена на имота (Без десетичен знак) Help
Срок години
Лихвен процент %
Месечна сума EUR
Валутни котировки
Брокер
Статистика
BulgarianTOP.com

Руснаците търсят лукс у дома ... PDF Печат Е-мейл

Цените у нас са много по-ниски, отколкото в Москва

Руските граждани търсят в България предимно луксозни ваканционни апартаменти и вили, но предлагането на нашия пазар на подобен тип имоти е много малко.
Братушките проявяват интерес и към качествени жилища, разположени в престижните зони на големите градове. Броят на братушките обаче все още не може да компенсира оттеглянето на ирландците и англичаните от нашия пазар на ваканционни имоти. Засега руснаците не са фактор на пазара. Причината е, че се разшири разнообразието от купувачи на имоти у нас, а не както допреди 2-3 години, когато инвеститори бяха само ирландците и англичаните. Интерес към България вече проявяват скандинавци и хора от бившите соцстрани, най-вече Румъния, както и от по-богатите арабски държави.
Успокояването на пазара в големите градове ще доведе до нарастване на интереса на руснаците, решили да си купят жилище или ваканционен имот в България. Още повече че нас ни свързват традиционни връзки. Да не забравяме, че немалка част от големите инвестиции в морските и планинските ни курорти се направиха от руски компании.
Макар че експертите отчитат почти двойно повишаване на цените на новите жилища в България, те остават едни от най-ниските в Европа. А недвижимите имоти по Черноморското крайбрежие са най-ниските сред страните с развита туристическа инфраструктура.
Цените започват от 850 евро за кв. м, като за апартаментите, разположени по крайбрежието, те са около 1500 евро за кв. м, пише изданието. Луксозните жилища достигат до 4 хил. евро за кв. м - цени, които пазарът в Москва отдавна не помни.
С най-голям интерес от страна на чуждестранните инвеститори все още се ползва българското Черноморие - Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Бургас. Опасността от претрупване обаче кара някои от тях да погледнат и към по-малките селища в северната част на крайбрежната ивица - Крапец, Дуранкулак, които разполагат с неразработени плажове.
Южната част на Черноморието (Лозенец, Синеморец) пък е интересна с по-мекия си климат и чиста природа. Близостта на Странджа привлича потенциалните ловци. В последно време се установява тенденцията за изместване на инвеститорския интерес от известните летни и зимни курорти към по-неразработени места. Особено популярни стават минералните извори, като се има предвид, че по-голямата част от тях в България се неразработени.

 
< Предишна   Следваща >