Stefani Real Estates - Недвижими имоти в Русе и региона - Затворените комплекси са хит ...
  


РУСЕ ГАЗ
Хотел Фамилия
Ипотечен калкулатор
Цена на имота (Без десетичен знак) Help
Срок години
Лихвен процент %
Месечна сума EUR
Валутни котировки
Брокер
Статистика
BulgarianTOP.com

Затворените комплекси са хит ... PDF Печат Е-мейл

                          Затворените комплекси са сред                           българите ...

Последният хит сред купувачите на недвижими имоти са комплексите от т. нар. затворен тип. Така освен апартамент клиентите получават и редица допълнителни услуги като магазини, занималня за децата, ресторанти, басейн, спа и дори миниголф на покрива. Около 80 процента от тези, които инвестират в покупка на апартаменти от затворен тип, са българи. Пазарът вече не се движи от чужди вложители.
Повечето от купувачите на жилища в затворените коплекси идват от централни квартали и искат да избегнат задръстванията, мръсния въздух и липсата на зелени площи. Около 60 процента от продажбите на подобни жилища стават след препоръки на приятели и роднини. Най-търсени са апартаментите с една спалня, но имало желаещи и за повече от три стаи за спане. Цените в комплексите от затворен тип започват от 1100 евро на квадратен метър. Комплекси от затворен тип има в София -кварталите "Манастирски ливади", "Борово", на "Цариградско шосе".
 Евентуална криза на пазара на недвижимите имоти ще засегне инвеститорите, които не правят предварителни проучвания за бъдещите сгради и строят, без да се съобразяват с търсенето. Тенденциите показват, че клиентите вече се интересуват не само от гледката, но и от това какво е строителството, типа изолация, вида дограма и мястото на инвеститора на пазара. Вложителите пък все по-често проектират сградите си със слънчеви батерии на покривите.

 
< Предишна   Следваща >